Presa Vin, Presa PNV, Presa viticultura
 
HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

separatorPresaseparator
< < Inapoi
Arhiva : 2011   2010   2009   separator
De Craciun si Revelion sarbatoreste cu un vin de soi! (Casa mea)
Fara indoiala, sarbatorile de iarna au un farmec aparte atunci cand intreaga familie se reuneste in jurul bradului sau al mesei pregatite special pentru acest momente. Pentru ca aceste clipe sa fie cu adevarat speciale si memorabile, trebuie sa fii atenta la multe detalii

Cei mai multi romani au redus bugetul de cheltuieli pentru sarbatori, pe care le vor petrece acasa (Puterea)
Cei mai multi romani isi vor petrece sarbatorile de iarna din acest an acasa, cu familia sau prietenii, iar aproape jumatate vor face economii pentru aceasta perioada, dar bugetul alocat este semnificativ mai mic fata de cel din 2009, reiese dintr-un studiu MEDNET

Doar 15 % din suprafetele viticole din Romania dau vinuri de calitate (Curentul)
Suprafetele viticole destinate productiei de vinuri de calitate cu denumire de origine controlata (DOC) au reprezentat in 2009 doar 15,1% din totalul terenurilor cu vie pentru struguri de vin, din 170.292 hectare, iar cele mai cultivate soiuri de vita au fost cele pentru vinuri albe, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Craciunul ar putea creste vanzarile de vin imbuteliat cu 50%, de la 400 mil. euro (Economistul)
Piata de vinuri imbuteliate din Romania se cifreaza, in prezent, la 400 milioane de euro, fata de valoarea de 450 de milioane de euro, cat s-a estimat pentru anul trecut, insa un Craciun bun ar putea sa creasca vanzarile de vin imbuteliat in 2010 chiar cu 50%, potrivit lui Ciprian Rosca, director la Cramele Recas.

"Rotenberg" a lansat un vin pentru colectionari (Bursa)
"Emeritus" este noul vin lansat, la sfarsitul saptamanii trecute, de Crama "Rotenberg". Licoarea nu va fi gasita nici in retail, nici in HoReCa, dupa cum ne-a precizat Ionel Dan, reprezentantul companiei, care ne-a spus ca vinul este dedicat doar magazinelor de specialitate si colectiilor particulare

Piata bauturilor alcoolice s-a diluat cu 200 de milioane de euro (Saptamana financiara)
Bauturile alcoolice se numara printre bunurile de consum cu cele mai mari scaderi ale vanzarilor, in urma reducerii puterii de cumparare. Daca unii producatori considerau ca 2009 a fost un an prost, 2010 le-a adus vesti si mai rele, scaderea consumului in urma masurilor luate de Guvern avand un efect puternic asupra vanzarilor, care se va repercuta inclusiv in 2011. Valoarea totala a pietei bauturilor alcoolice a scazut cu mai mult de 10%, ajungand la circa doua miliarde de euro.

"Murfatlar" deschide magazine in "franciza", cu investitori locali (Bursa)
Producatorul autohton de vinuri "Murfatlar" a lansat conceptul de "Magazin-Crama Murfatlar", care, potrivit lui Daniel Negrescu, brand consultant in cadrul companiei, presupune "deschiderea de magazine cu vanzare asistata, in proximitate, printr-un fel de sistem de franciza atipica cu investitori locali".

Filosofia Grupului este clara: strategie simpla, indrazneala bine chibzuita si incredere in echipele noastre (Revista Flacara)
L-am intalnit pe domnul Pierre Pringuet, Director general la �Pernod Ricard�, doar pentru cateva minute � agenda vizitei sale in Romania fiind deosebit de incarcata. Parca presimtind o astfel de situatie, i-am pregatit un set de intrebari la care mi-a raspuns in scris, cu o promptitudine remarcabila.

"Gramma" - o crama pe un deal plin de istorie (Bursa)
Pe dealul unde "a fost pusa la cale" prima unire a Principatelor Romane rodeste, acum, via care se afla in proprietatea societatii "Gramma". La coacerea strugurilor vegheaza, asadar, batranul Castan al Unirii, la umbra caruia s-au intalnit unionistii.

Vinurile romanesti, de pana la trei ori mai scumpe la export ca in tara. In ce tari se bea cel mai mult vin autohton (Gandul)
In UE, exporturile de vin romanesc realizate in primele opt luni din acest an au valorat circa 4,48 milioane euro, pentru o cantitate de 4,2 milioane litri. In aceeasi perioada, Romania a exportat in afara UE 1,7 milioane litri vin, in valoare de peste 3,2 milioane euro

Producatorii de vin se orienteaza spre piata chineza (Puterea)
Producatorii romani de vin isi indreapta atentia spre piata din China, deoarece considera ca aceasta va fi una dintre cele mai profitabile afaceri pentru ei in urmatorii trei ani. Studiile de marketing efectuate pe piata din China de importanti producatori romani de vin s-au dovedit a fi mai mult decat optimiste - un potential de aproximativ 91 milioane de litri sau 121,4 milioane de sticle exportate.

Producatorii de vin se orienteaza spre piata chineza (Curentul)
Producatorii romani de vin isi indreapta atentia spre piata din China deoarece considera ca aceasta va fi una dintre cele mai profitabile afaceri pentru ei in urmatorii trei ani.

Bruxelles cere antrepozite fiscale (Adevarul)
Comisia Europeana preseaza autoritatile romane cu reintroducerea unei facilitati pentru comerciantii intracomunitari de produse alcoolice. Eliminarea antrepozitelor fiscale de la 1 septembrie loveste in afacerile corecte din domeniul bauturilor accizabile, potrivit reprezentantilor din domeniu.

Vinurile, in concurs (Adevarul)
De astazi incepe a doua editie a "Premiilor de Excelenta Vinul.ro". La finalul concursului, vinurile premiate vor purta distinctia chiar pe rafturi, astfel incat amatorii vor sti sa aleaga un vin care poarta garantia calitatii si nu se vor mai lasa pacaliti de eticheta sau de recomandarea vanzatorului.

Pagina:  1   2   3   4 
separator
< < Inapoi
Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro