HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorDe Craciun si Revelion sarbatoreste cu un vin de soi!separator
separator

Culori sclipitoare, decor captivant, un brad impodobit si o masa imbelsugata... Acestea sunt in mare parte elementele care compun atmosfera de Sarbatori.
Chiar daca ti-ai pregatit din timp retete sofisticate, care sa-i impresioneze pe cei dragi, cu siguranta ca pe masa de Craciun vor fi prezente si mancaruri traditionale. Pentru fiecare dintre acestea trebuie sa gasesti vinul adecvat. Astfel, un vin puternic trebuie asociat cu mancaruri cu arome bogate si puternice. In caz contrar, exista riscul ca gustul bauturii sa-l acapareze pe cel al mancarii.
Vinurile dulci merg foarte bine cu deserturile si felurile principale cu aroma dulce, in timp ce vinurile mai acide, seci, se potrivesc cu sosurile condimentate, dressing-urile de salata si mancarurile sarate. Soiurile mai amare contracareaza gustul amarui al mancarurilor mai acre. Specialistii recomanda sa asociezi vinuri cu mancaruri care au aceleasi caracteristici (de exemplu, vinuri dulci cu mancaruri dulci, vinuri amare cu mancaruri sarate). Acest lucru e valabil si in privinta culorii: combina vinurile albe cu carnea alba si vinurile rosii cu carnea rosie.

Branzeturile se potrivesc mai bine cu vinurile albe decat cu cele rosii. Pentru cele simple (cas, telemea, burduf) se recomanda vinurile albe, tinere, proaspete (feteasca regala sau riesling italian). In cazul celor afumate sau sarate, sunt ideale vinurile minerale (sauvignon blanc sau feteasca alba de buna calitate).
Vinurile seci merg de minune cu branzeturile moi, in special cu cele de capra. Vinul dulce contrasteaza bine cu o branza care are aciditatea ridicata.
Gorgonzola Galbani este o branza italiana cu mucegai, ideala pentru sosuri, tarte si salate, dar poate fi consumata si cu paine gustoasa de tara sau ca aperitiv pe biscuiti ori grisine.
Branza de capra nature are aroma dulceaga si textura fina, care se topeste usor.
Camembert Soignon este o branza din lapte de capra pasteurizat, foarte bogata in calciu, vitamine si fosfor, fiind indicata vegetarienilor.


separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro