HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorProducatorii de vin se orienteaza spre piata chinezaseparator
separator

Producatorii romani de vin isi indreapta atentia spre piata din China, deoarece considera ca aceasta va fi una dintre cele mai profitabile afaceri pentru ei in urmatorii trei ani. Studiile de marketing efectuate pe piata din China de importanti producatori romani de vin s-au dovedit a fi mai mult decat optimiste - un potential de aproximativ 91 milioane de litri sau 121,4 milioane de sticle exportate. Patru dintre cei mai mari producatori de vin din Romania au apreciat ca in urmatorii trei ani, in pofida crizei economice mondiale, exportul romanesc de vin catre China s-ar putea transforma intr-o afacere importanta, daca nu cea mai importanta din agricultura Romaniei. Pentru a indeplini acest obiectiv, cel mai important pas va fi construirea unui terminal special pentru incarcarea vinului in portul romanesc de la Galati. Cativa exportatori de vin romanesc si investitori chinezi construiesc deja depozite mari exclusiv pentru depozitarea vinurilor, terminale cu capacitate mare de incarcare si alte unitati in portul din Galati. Producatorii romani de vinuri au facut primul pas spre piata chineza, prezentandu-si produsele la o expozitie de vinuri in China in 2009. Prezenta lor a fost un succes si a fost urmata curand de primele livrari de vin romanesc catre aceasta tara.

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro