HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorDoar 15 % din suprafetele viticole din Romania dau vinuri de calitateseparator
separator

Suprafetele viticole destinate productiei de vinuri de calitate cu denumire de origine controlata (DOC) au reprezentat in 2009 doar 15,1% din totalul terenurilor cu vie pentru struguri de vin, din 170.292 hectare, iar cele mai cultivate soiuri de vita au fost cele pentru vinuri albe, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
In anul 2009, cea mai mare suprafata cultivata cu vie pentru struguri de vin s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Sud - Est (40 % din total), urmata de regiunea Sud - Vest Oltenia (18,8%), se arata intr-un comunicat al INS. Tot in Sud - Est s-a inregistrat si cea mai mare suprafata cultivata cu vie pentru vinuri DOC (44,5%), urmata de regiunile Nord - Est (18,9%), Sud - Muntenia (11%), Centru (11%), Sud - Vest Oltenia (9,3%), Vest (5,1%) si Nord - Vest (0,2%).

Feteasca alba, cel mai cultivat soi
Potrivit datelor INS, in Romania se cultiva cu preponderenta soiuri de vita de vie pentru vinuri albe, suprafata cultivata cu aceste soiuri insumand 143.157 hectare in 2009, reprezentand 84,1 % din suprafata cultivata cu vie pentru struguri de vin. Restul de 15,9% (27.135 hectare) din terenuri au fost cultivate cu soiuri de vita de vie pentru vinuri rosii.
Soiurile de struguri pentru vinuri albe se cultiva preponderent in regiunile de dezvoltare Sud - Est (37,4%), Nord - Est (18,8), Sud - Vest Oltenia (18,4%) si Sud - Muntenia (16,1%). Cele mai raspandite soiuri de vita de vie pentru soiuri albe in tara noastra sunt Feteasca alba, Feteasca regala, Riesling, Aligote, Sauvignon, Muscat, Pinot gris, Chardonnay, Tamaioasa romaneasca, Grasa de Cotnari, Francusa, Galbena de Odobesti. Suprafata cultivata cu soiurile Feteasca alba si Feteasca regala reprezinta 18% din suprafata totala a tarii cultivata cu soiuri de vita de vie pentru vinuri albe.

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro