HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separator"Rotenberg" a lansat un vin pentru colectionariseparator
separator

"Emeritus" este noul vin lansat, la sfarsitul saptamanii trecute, de Crama "Rotenberg". Licoarea nu va fi gasita nici in retail, nici in HoReCa, dupa cum ne-a precizat Ionel Dan, reprezentantul companiei, care ne-a spus ca vinul este dedicat doar magazinelor de specialitate si colectiilor particulare: "Emeritus" este un altfel de vin fata de ceea ce am facut pana acum. Este tot un Merlot baricat, dar baricat in butoaie de stejar care au mai fost utilizate. De aceea, este un vin mai putin taninos, mai prietenos". Potrivit domniei sale, noua bautura de la "Rotenberg" are "o formula noua", fiind produsa dupa o tehnica pe care o utilizeaza australienii. Astfel, 85% din vin este baricat in baricuri (n.r. butoaie de stejar) vechi si 15% este vin proaspat. "Aceasta metoda de fabricatie scoate in evidenta aromele de fruct si cele de lemn - vanilie, prune uscate, prune afumate", ne-a explicat domnul Dan. "Emeritus" este invechit doi ani in butoi si un an in sticla, fiind un vin din 2007, produs in editie limitata - 4000 de sticle. Pretul recomandat este de 80 de lei sticla. Crama "Rotenberg" mai are, in portofoliul sau, un vin rose si vinurile rosii "Rotenberg", "Menestrel" si "Rapsod". Ultimele doua sunt pentru retail, putand fi gasite in "Carrefour", "Metro", "Auchan", "Cora" si "real,-", iar primele doua sunt vinuri pentru HoReCa. 
Mihai Rotenberg a investit, in acest an, peste 100.000 de euro, pentru construirea unui conac, care va fi inaugurat in primavara anului viitor si care adaposteste sali pentru degustari, bucatarii si cateva camere pentru dormit.


separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro