HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorBruxelles cere antrepozite fiscaleseparator
separator

Ieri, incepand cu ora 16.30, finantatorii externi si reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice si ai ANAF s-au intalnit pentru a negocia pe marginea Ordonantei 54/2010, privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale. inca din primele zile ale discutiilor, delegatia Comisiei Europene a transmis ca masura eliminarii antrepozitelor de depozitare pentru comerciantii de bauturi alcoolice in regim intracomunitar trebuie anulata. De altfel, Executivul de la Bruxelles a informat, inca din luna iunie, ca ordonanta in ansamblu „ridica o serie de ingrijorari in ceea ce priveste conformitatea sa cu legislatia UE".
Sebastian Vladescu, fostul ministru al Finantelor, a replicat atunci ca Romania si-a asumat, prin respectivul act normativ, deschiderea procedurii de infringement, dar a dat asigurari ca autoritatile vor urmari sa iasa din aceasta procedura inainte sa atraga penalitati. intre timp, marii importatori de bauturi alcoolice nu au stat cu mainile in san, angrenandu-si energiile intr-un lobby puternic pe langa Comisia Europeana.
Scopul: reintroducerea antrepozitelor fiscale care le-ar permite, in continuare, depozitarea marfii in regim suspensiv de la plata accizelor. Adica plata acestor taxe s-ar face doar in momentul scoaterii marfii in circuitul comercial, si nu in momentul aducerii in tara. Potrivit directorului general al Pernod Ricard Romania, Tudor Furir, nici marcarea produselor nu se mai poate face in aceste spatii, iar asta ridica o serie de probleme tehnice. „Toata marfa pe care o aduc in Romania trebuie s-o baderolez in alta parte. Eu am vreo cincisprezece furnizori straini, nu le pot trimite lor. in plus, pana in data de 25 a lunii urmatoare trebuie sa platesc accizele pe stoc, ceea ce-mi creaza o presiune fantastica pe cash-flow", a spus Furir. Potrivit acestuia, de la eliminarea depozitelor a platit un milion de euro in avans, ca acciza pentru marfa din stoc. La randul sau, presedintele Garant (Patronatul industriei bauturilor alcoolice), Romulus Dascalu, a spus ca masura eliminarii antrepozitelor nu are nicio legatura cu reducerea evaziunii fiscale.

Intarirea controlului fiscal
„Solutia este sa intaresti controlul fiscal, nu sa dai legi prin care-l lovesti si pe cel care are o afacere corecta. Nu poti sa tratezi un importator legitim ca Pernod Ricard sau Cristalex ca pe un evazionist care-si deschide depozit pentru contrabanda", a aratat Dascalu. Acesta a precizat ca patronatele vor face in continuare presiuni pentru reintroducerea antrepozitelor. La randul lor, autoritatile spun ca aceasta masura este in avantajul marilor importatori. „Trebuie sa inteleaga ca aceasta decizie curata piata de evazionisti, ceea ce este in avantajul lor", au spus oficiali din ANAF, pentru „Adevarul".

Venituri esentiale
Potrivit UGIR-1903, antrepozitarii fiscali din industria petrolului, rafinariilor, alcoolului si bauturilor alcoolice, vinului, berii si tutunului reprezinta aproximativ o treime din economia Romaniei si o treime din totalul taxelor si impozitelor platite catre bugetul statului.
"Solutia este sa intaresti controlul fiscal, nu sa dai legi prin care sa-l lovesti si pe cel care are o afacere corecta."
Romulus Dascalu Presedinte Garant

"Aceasta ordonanta ridica o serie de ingrijorari in ceea ce priveste conformitatea sa cu legislatia UE privind taxele si accizele."
Precizare a Comisiei Europene


separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro