HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorVinurile, in concursseparator
separator

De astazi incepe a doua editie a "Premiilor de Excelenta Vinul.ro". La finalul concursului, vinurile premiate vor purta distinctia chiar pe rafturi, astfel incat amatorii vor sti sa aleaga un vin care poarta garantia calitatii si nu se vor mai lasa pacaliti de eticheta sau de recomandarea vanzatorului. "Am mai crescut fata de anul trecut. Numarul participantilor s-a dublat si la fel si membrii juriului. De asemenea, de anul acesta, competitia devine internationala, mai multi producatori din tarile invecinate precum Republica Moldova, Ungaria, Serbia si Bulgaria alegand sa participe", a spus Cezar Ioan, organizatorul concursului.
Pe langa proba degustarii vinurilor la raft va exista si a celor non-retail, distribuite doar in hoteluri, restaurante, cafenele sau in magazine specializate. Vor fi in concurs 350 de vinuri romanesti si straine, dintre care 174 vor fi produse non-retail. Degustarea se va face in orb, iar principalele criterii de jurizare vor fi aspectul, mirosul si gustul. Comunicarea castigatorilor se va face in revista Vinul.ro si in site-ul cu acelasi nume.

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro