HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorCraciunul ar putea creste vanzarile de vin imbuteliat cu 50%, de la 400 mil. euroseparator
separator

Piata de vinuri imbuteliate din Romania se cifreaza, in prezent, la 400 milioane de euro, fata de valoarea de 450 de milioane de euro, cat s-a estimat pentru anul trecut, insa un Craciun bun ar putea sa creasca vanzarile de vin imbuteliat in 2010 chiar cu 50%, potrivit lui Ciprian Rosca, director la Cramele Recas. Romania este, conform datelor Patronatului National al Viei si Vinului, pe locul cinci in ierarhia vinicola din Europa in ceea ce priveste suprafata cultivata, iar pentru perioada 2007 - 2013 Romania are la dispozitie, din fondurile europene, circa 210 milioane euro pentru sectorul vitivinicol, reconversie, replantare si promovare. 
In ceea ce priveste productia, tara noastra este unul dintre cei 15 producatori de vin la nivel mondial si al saselea producator de vinuri din Europa dupa Franta, Italia, Spania, Germania si Portugalia. In ultimii opt ani, Romania a inregistrat cele mai mari exporturi de vin in anii 2002 si 2003, cu un total de 50.453 tone, respectiv 41.137,1 tone. In 2009, productia de struguri de vin a ajuns la 935.000 de tone si cea de vin la 5,3 milioane hectolitri, nivel similar productiei din anul 2008. Consumul de vin in Romania reprezinta insa numai jumatate din consumul tarilor dezvoltate, respectiv 23,4 - 24 litri/locuitor, spre deosebire de 50 litri /locuitor.

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro