HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - COMUNICATE
 
AN DE VINOTECĂ PENTRU VINUL ROMÂNESC
În urma consultărilor cu membrii Patronatului Național al Viei și Vinului, subliniem că, din punct de vedere calitativ, vinul românesc din producția anului 2017 va fi unul de excepție, ideal pentru învechirea în vinotecile cramelor și ale iubitorilor de vin. Din punct de vedere cantitativ, estimăm o creștere la nivel național cu 10 – 15% față de producția anului 2016, la un total de 3,6 milioane hectolitri de vin.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronat: An de vinotecă pentru vinul românesc în 2017; producție mai mare cu 10-15% în acest an față de 2016
Producția de vin a României va fi cu 10-15% mai mare în acest an față de anul trecut, până în jurul cantității de 3,6 milioane de hectolitri, iar din punct de vedere calitativ vinul românesc din producția anului 2017 va fi unul de excepție, susține directorul Patronatului Național al Viei și Vinului, Ovidiu Gheorghe.

<< inapoi

separatorZIUA NATIONALA A ROMANIEI LA COMISIA UNIUNII EUROPENEseparator
separator

BUCURESTI, 3 DECEMBRIE 2013

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI LA COMISIA UNIUNII EUROPENE

Patronatul National al Viei si Vinului si ROMALIMENTA au reunit producatori de vinuri, mezeluri si branzeturi romanesti in cadrul evenimentului organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sub Patronajul Comisarului european Dacian CIOLOS, la sediul Comisiei UE, in data de 28 noiembrie a.c. Evenimentul a fost dedicat celebrarii Zilei Nationale a Romaniei si a fost primul de o asemenea anvergura organizat la Comisia UE.

Structurat pe trei sectiuni – degustare in holul Comisiei, meniu traditional romanesc la restaurantul Comisiei si receptia gazduita de domnul Comisar Ciolos – evenimentul s-a bucurat de succes, certificat si prin participarea extrem de numeroasa; peste 1500 de persoane au avut ocazia de a aprecia calitatea si gustul vinului si a produselor traditionale romanesti oferite spre degustare.

"Ma bucur ca am putut impartasi colegilor de la Bruxelles savoarea Romaniei prin vinurile si bucatele ei. A fost o ocazie excelenta pentru a face cunoscuta traditia vinului romanesc de calitate, varietatile noastre traditionale dar si savoarea romaneasca a varietatilor cunoscute deja in Europa, insotite de diversitatea gusturilor produselor alimentare romanesti. Sunt parte din ceea ce ne defineste pe noi ca romani, sunt parte din ceea ce aducem noi Europei", a declarat Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

Din partea MADR a participat domnul Secretar de Stat Achim IRIMESCU.

La eveniment a fost invitat domnul George TUDORACHE, Prim-concert-maestru al Orchestrei Filarmonice Regale din Liege si al Orchestrei Filarmonice din Londra. Acesta a interpretat la o vioara Stradivarius din anul 1709 opere de George Enescu si Ciprian Porumbescu.

Vinurile selectionate de PNVV apartin urmatorilor producatori: ALCOVIN, AVINCIS VINURI, BUDUREASCA, CASA DE VINURI COTNARI, CASA DE VINURI HUSI, CRAMELE HALEWOOD, DOMENIILE SAHATENI, LACERTA WINERY, M1. CRAMA ATELIER, MURFATLAR ROMANIA, DOMENIILE OSTROV, VINARTE, VINEXPORT TRADE MARK.

A doua zi am avut sansa unor intalniri cu inalti functionari europeni din cadrul DG AGRI cu atributii in promovarea produselor agroalimentare europene, interesul major al Romaniei in urmatorii ani fiind in acest domeniu.

Ovidiu GHEORGHE
DIRECTOR GENERAL

separator
 
 
Copyright © Patronatul National al Viei si Vinului - 2012 - 2018
NetDesigner.ro