HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - COMUNICATE
 
ZIUA NATIONALA A ROMANIEI LA COMISIA UNIUNII EUROPENE
Patronatul National al Viei si Vinului si ROMALIMENTA au reunit producatori de vinuri, mezeluri si branzeturi romanesti in cadrul evenimentului organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sub Patronajul Comisarului european Dacian CIOLOS, la sediul Comisiei UE, in data de 28 noiembrie.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

STAREA VINULUI ROMANESC
Anul acesta Romania va avea record al ultimilor 3 ani din punct de vedere al productiei de struguri si de vin.
Doua sunt principalele motive care conduc la aceasta concluzie: intrarea pe rod a noilor suprafete cultivate cu vita de vie ca urmare a investitiilor realizate prin SAPARD si Programul National Suport pentru Sectorul Vitivinicol 2008 � 2013 (cca. 30.000 de hectare) si precipitatiile bogate din parcursul acestui an (cca. 15% mai mult decat anul precedent).

<< inapoi

separatorZIUA NATIONALA A ROMANIEI LA COMISIA UNIUNII EUROPENEseparator
separator

BUCURESTI, 3 DECEMBRIE 2013

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI LA COMISIA UNIUNII EUROPENE

Patronatul National al Viei si Vinului si ROMALIMENTA au reunit producatori de vinuri, mezeluri si branzeturi romanesti in cadrul evenimentului organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sub Patronajul Comisarului european Dacian CIOLOS, la sediul Comisiei UE, in data de 28 noiembrie a.c. Evenimentul a fost dedicat celebrarii Zilei Nationale a Romaniei si a fost primul de o asemenea anvergura organizat la Comisia UE.

Structurat pe trei sectiuni – degustare in holul Comisiei, meniu traditional romanesc la restaurantul Comisiei si receptia gazduita de domnul Comisar Ciolos – evenimentul s-a bucurat de succes, certificat si prin participarea extrem de numeroasa; peste 1500 de persoane au avut ocazia de a aprecia calitatea si gustul vinului si a produselor traditionale romanesti oferite spre degustare.

"Ma bucur ca am putut impartasi colegilor de la Bruxelles savoarea Romaniei prin vinurile si bucatele ei. A fost o ocazie excelenta pentru a face cunoscuta traditia vinului romanesc de calitate, varietatile noastre traditionale dar si savoarea romaneasca a varietatilor cunoscute deja in Europa, insotite de diversitatea gusturilor produselor alimentare romanesti. Sunt parte din ceea ce ne defineste pe noi ca romani, sunt parte din ceea ce aducem noi Europei", a declarat Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

Din partea MADR a participat domnul Secretar de Stat Achim IRIMESCU.

La eveniment a fost invitat domnul George TUDORACHE, Prim-concert-maestru al Orchestrei Filarmonice Regale din Liege si al Orchestrei Filarmonice din Londra. Acesta a interpretat la o vioara Stradivarius din anul 1709 opere de George Enescu si Ciprian Porumbescu.

Vinurile selectionate de PNVV apartin urmatorilor producatori: ALCOVIN, AVINCIS VINURI, BUDUREASCA, CASA DE VINURI COTNARI, CASA DE VINURI HUSI, CRAMELE HALEWOOD, DOMENIILE SAHATENI, LACERTA WINERY, M1. CRAMA ATELIER, MURFATLAR ROMANIA, DOMENIILE OSTROV, VINARTE, VINEXPORT TRADE MARK.

A doua zi am avut sansa unor intalniri cu inalti functionari europeni din cadrul DG AGRI cu atributii in promovarea produselor agroalimentare europene, interesul major al Romaniei in urmatorii ani fiind in acest domeniu.

Ovidiu GHEORGHE
DIRECTOR GENERAL

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro