HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - COMUNICATE
 
VINUL DIN REPUBLICA MOLDOVA
Decizia Rusiei de a interzice importurile de vin din Republica Moldova a nascut o reactie de solidaritate prompta a Guvernului Romaniei, preluata si de inalti demnitari ai Uniunii Europene. Solutia directa: cresterea contingentului oferit Rep. Moldova pentru exportul de vin in UE.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

STAREA VINULUI ROMANESC
Anul acesta Romania va avea record al ultimilor 3 ani din punct de vedere al productiei de struguri si de vin.
Doua sunt principalele motive care conduc la aceasta concluzie: intrarea pe rod a noilor suprafete cultivate cu vita de vie ca urmare a investitiilor realizate prin SAPARD si Programul National Suport pentru Sectorul Vitivinicol 2008 � 2013 (cca. 30.000 de hectare) si precipitatiile bogate din parcursul acestui an (cca. 15% mai mult decat anul precedent).

<< inapoi

separatorVINUL DIN REPUBLICA MOLDOVAseparator
separator

Bucuresti, 16 septembrie 2013

Decizia Rusiei de a interzice importurile de vin din Republica Moldova a nascut o reactie de solidaritate prompta a Guvernului Romaniei, preluata si de inalti demnitari ai Uniunii Europene. Solutia directa: cresterea contingentului oferit Rep. Moldova pentru exportul de vin in UE.
Contactati fiind de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, am propus ca in cursul acestei saptamani sa avem o intalnire informala privind solutii posibile pe acest subiect.
In opinia noastra, demersul pe care Guvernul si Patronatul National al Viei si Vinului din Romania il pot face rapid este identificarea instrumentelor europene pentru finantarea cooperarii prin programe de consultanta tehnica pentru promovarea vinurilor in piete externe (in special Asia si SUA), diminuandu-se astfel dependenta de piata Rusiei (cca 50% din productia totala de vinuri).
Am informat producatorii de vin din Romania asupra situatiei de fapt din Rep. Moldova si am facut recomandarea ca, in masura interesului specific, sa fie analizata posibilitatea achizitiei de struguri si/sau vin din tara vecina. In acest sens ne-a fost confirmat deja interesul unora dintre marii producatori de vinuri din Romania pentru achizitia de struguri din Moldova.
Suprafata cultivata cu vita de vie a Moldovei este de cca. 140.000 Ha iar productia de vin estimata pentru anul acesta este de 1,6 mil Hl de vin. Tranzactionarea unui kg de struguri pentru vin in Moldova se face, similar situatiei din Romania, intre 0,8 si 1 ron, in functie de soiul de struguri.

Ovidiu GHEORGHE
Director general PNVV


separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro