HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
ULTIMELE NOUTATI
STIRI PNVV
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

separatorNoi piedici in reconversia vitei-de-vieseparator
separator

Presedintele Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe, a discutat ieri la Focsani cu reprezentantii viticultorilor vrinceni si ai Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea. Acestora le-au fost prezentate, printre altele, noi tehnologii in domeniul viticulturii, metode de depistare a vinurilor falsificate prin folosirea izotopilor de Carbon 13 si Oxigen 18 si, nu in ultimul rind, ultimele modificarile legislative. Viticultorii au aflat de la Diana Costin, dr. fizician la fosta fabrica de ?apa grea? de la Rm. Vilcea, cum pot detecta vinurile ?adulterizate?. Potrivit specialistilor, o analiza costa intre 55 si 57 euro pentru o proba, dar nu se poate face analiza decit de la minimum sase probe.
Cea mai hulita modificare legislativa se refera la reconversia vitei-de-vie, care stipuleaza ca subventia de 75% va fi acordata pentru fiecare activitate in parte si nu la global ca pina acum. Modificare, despre care reprezentantii Patronatului spun ca nu va duce decit la scaderea suprafetelor de vita -de -vie reinnoita. ?Ordinul 247 s-a modificat si el nu vine in sprijinul viticultorilor. Cei 75% se vor acorda pentru fiecare masura in parte, nu la global ca pina acum. Este pacat, fiindca pe conversie au fost banii care s-au cheltuit cel mai repede si cel mai bine. Daca pina acum aveam reconversii de vita -de -vie anual de 3.500 ha, de acum incolo nu vom mai reinnoi nici un hectar. Anormal este si faptul ca Ministerul Agriculturii nu ne-a consultat cind s-a facut aceasta modificare?, s-a plins presedintele PNVV. In 2010 s-au depus la DADR Vrancea 68 de dosare pentru reconversia soiurilor de struguri pentru vin, pentru o suprafata de 373,77 ha. Valoarea sprijinului financiar a fost de 5.729.448 euro.

Povara fiscalitati pe umerii viticultorilor

Intilnirea de la Focsani face parte dintr-un proiect mai amplu derulat din 2009 de PNVV cu fonduri europene prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU), pe o perioada de 24 de luni si care se va incheia in septembrie 2011. Potrivit oficialilor ?obiectivul general al proiectului il constituie consolidarea si dezvoltarea capacitatii organizationale a Patronatului prin infiintarea a sapte filiale in teritoriu si intarirea capacitatii acestuia de a participa la procesul decizional de a elabora strategii si planuri in vederea dezvoltarii comunitatilor locale si de a monitoriza activitatile institutiilor publice?, dupa cum se arata in proiect. In ceea ce priveste Vrancea, infiintarea unei filiale s-a realizat anul trecut si ieri a avut loc cea de a doua conferinta tematica anuala a centrului. In acelasi timp, reprezentantii Patronatului au ascultat si nemultumirile viticultorilor vrinceni -fiscalitatea si angajarea zilierilor. Podgorenii au luat la cunostinta de faptul ca numai persoanele juridice pot angaja zilieri, conform noilor prevederi legale aparute in urma cu doua saptamini si ca pentru plata acestora vor trebui sa plateasca statului un impozit de 16%, fara insa alte dari, somaj sau sanatate.separator
02-05-2011
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.
20-04-2011
Vinuri acceptabile din punct de vedere financiar, dar nu slabe calitativ, mai multi producatori din domeniul vitiviniculturii la concursurile nationale si internationale de specialitate, diminuarea suprafetelor cultivate cu hibrizi producatori directi, dar si parghii legale pentru inspectia vinurilor � sunt doar cateva dintre observatiile pe care invitatii conferintei organizate ieri de Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV), la Craiova, le-au facut cunoscute atat producatorilor, cat si reprezentantilor institutiilor si autoritatilor prezente la intalnire: DADR si APIA din Dolj, Olt, Mehedinti, Valcea, Arges, Caras-Severin si Teleorman, Universitatea din Craiova, Arhiepiscopia Craiova etc.
20-04-2011
Teme precum starea sectorului vitivinicol romanesc, aspecte privind regimul de antrepozitare fiscala, rolul analizei izotopice in determinarea autenticitatii vinului, modificarea Legii viei si vinului vor fi discutate, miercurea aceasta, la Craiova, in cadrul unei noi serii de intalniri organizate la nivel regional, cu participarea producatorilor de struguri si vin, a autoritatilor administratiei publice locale si a reprezentantilor Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV).
20-04-2011
Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) a organizat miercuri, in Aula �Alexandru Buia� a Facultatii de Agricultura a Universitatii din Craiova, o intalnire cu principalii producatori de vinuri din regiune, in vederea identificarii si gasirii solutiilor pentru principalele probleme din sectorul vitivinicol.
Pagina: �1� �2� �3� �4� �5� �6� �7� �8� �9� �10�

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro