HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
STIRI PNVV
 
ZIUA NATIONALA A ROMANIEI LA COMISIA UNIUNII EUROPENE
Patronatul National al Viei si Vinului si ROMALIMENTA au reunit producatori de vinuri, mezeluri si branzeturi romanesti in cadrul evenimentului organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sub Patronajul Comisarului european Dacian CIOLOS, la sediul Comisiei UE, in data de 28 noiembrie.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

STAREA VINULUI ROMANESC
Anul acesta Romania va avea record al ultimilor 3 ani din punct de vedere al productiei de struguri si de vin.
Doua sunt principalele motive care conduc la aceasta concluzie: intrarea pe rod a noilor suprafete cultivate cu vita de vie ca urmare a investitiilor realizate prin SAPARD si Programul National Suport pentru Sectorul Vitivinicol 2008 � 2013 (cca. 30.000 de hectare) si precipitatiile bogate din parcursul acestui an (cca. 15% mai mult decat anul precedent).

separatorBurse pentru Programul de Master International din cadrul Erasmus Mundusseparator
separator

O sansa deosebita: 

Burse pentru Programul de Master International din cadrul Erasmus Mundus
 
VINTAGE – International Master of Science
Vine, Wine and Terroir Management
http://www.vintagemaster.com/
 
            „VINTAGE – VINE, WINE AND TERROIR MANAGEMENT” este un program international de excelenta destinat persoanelor cu functii de executie, experti si manageri din industria vinului. Un curs care aduna anual la un loc 30 de studenti selectati din intreaga lume. Un program de Master care transmite cele mai noi cunostinte tehnice, economice si de marketing din domeniul vinului, in ceea ce se vrea a fi o abordare completa si de o maniera internationala a filierei vinului. Masterul VINTAGE ofera sanse deosebite de studiu si de lucru in tari straine si subliniaza abordarea globala in toate stadiile de pe filiera vinului, fie ca e vorba de ingrijirea viei si producerea strugurilor, de vinificatie sau marketingul produsului final.
 
            VINTAGE este un Masterat orientat catre o abordare internationala a sectorului vie-vin, organizat si coordonat de Groupe École Supérieure d’Agriculture d’Angers, Franta, in parteneriat cu 10 institutii de invatamant superior din 9 tari diferite, intre care si Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB).
 
            Partenerii Masteratului VINTAGE, in ale caror tari pot fi urmate diverse module ale cursului sunt (in ordine alfabetica) :
- Africa de Sud: University of Stellenbosch;
- Chile: Pontifica Universidad de Chile;
- Elvetia: École d’Ingénieurs de Changins;
- Greece: TEI of Athens, Department of Enology and Beverage;
- Hungary: Corvinus University of Budapest;
- Italia: Università di Bologna;
- Italia: Università Cattolica Del Sacro Cuore di Piacenza,
- Portugalia: Universidade de Trás-Os-Montes e Alto Douro, Vila Real;
- Romania: Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti;
- Spania: Universidad Politécnica de Valencia.
 
            Cursurile sunt de factura moderna si de o mare diversitate: sudii de caz, excursii de studii si un proiect de finalizare a studiilor completeaza cursurile si laboratoarele tinute in sistem clasic. Toate acestea ofera studentilor posibilitatea si sansa de a capata noi abilitati practice in direct contact cu mediul international.
 
 
Pe scurt despre Masterul VINTAGE
 
            Durata cursului: 2 ani (4 semestre), 120 credite ECTS
            Studii minime necesare pentru admitere: studii de licenta in stiinte (agro-alimentare, chimie, horticultura etc.) sau intr-un domeniu economic
            Conditie obligatorie: participare la activitati in cel putin 3 tari diferite
            Limbi straine: cel putin 2 limbi straine (de preferinta engleza si franceza) + limba materna
            Excursie de studii: in 2 sau 3 tari
            Proiect de dizertatie: 6-8 luni de studiu/cercetare intr-o firma/intreprindere sau intr un laborator
            Diploma: se acorda o diploma comuna de catre cel putin 2 universitati in care studentul a participat la activitatile din program
            Costul taxelor de scolarizare: 4000 Euro/an (posibilitati multiple de obtinere a unor burse de studii pentru acoperirea partiala a costurilor).
            Examen de admitere: Evaluarea dosarului individual (rezultate academice, scrisoarea de intentie a candidatului, nivelul de cunoastere a limbilor straine) si un interviu (care poate fi si prin telefon).
 
Persoana de contact pentru USAMV Bucuresti:
Prof. Arina Oana ANTOCE
Facultatea de Horticultura, Catedra de Viticultura si Vinificatie
E-mail:
Telefon:
 
            Aplicatiile pentru acest an trebuie trimise direct la ESA Angers, astfel incat sa ajunga pana la sfarsitul lunii martie 2010.
            Persoane de contact la ESA Angers: Chantal MAURY, Céline ROUX
           
            E-mail:
            http://www.vintagemaster.com
 
           

Toate informatiile necesare pentru pregatirea si trimiterea unui dosar de inscriere si/sau de aplicatie pentru bursa se gasesc la adresa de internet
http://www.vintagemaster.com/article751.html
 
            Candidatii cu dosare foarte bune pot accesa burse de studii valabile pe toata durata inmatricularii (2 ani). Bursa are valoare totala de 23.000 EUR, ceea ce inseamna posibilitatea acoperirii tuturor cheltuielilor de scolarizare (4000 EUR/an) precum si un sprijin financiar semnificativ pentru perioada studiilor.
 
            Dosarele de inscriere trebuie sa ajunga la ESA Angers pana la 31 martie 2010.

 


separator
26-09-2013
Anul acesta Romania va avea record al ultimilor 3 ani din punct de vedere al productiei de struguri si de vin.
Doua sunt principalele motive care conduc la aceasta concluzie: intrarea pe rod a noilor suprafete cultivate cu vita de vie ca urmare a investitiilor realizate prin SAPARD si Programul National Suport pentru Sectorul Vitivinicol 2008 � 2013 (cca. 30.000 de hectare) si precipitatiile bogate din parcursul acestui an (cca. 15% mai mult decat anul precedent).
02-05-2011
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.
20-04-2011
Vinuri acceptabile din punct de vedere financiar, dar nu slabe calitativ, mai multi producatori din domeniul vitiviniculturii la concursurile nationale si internationale de specialitate, diminuarea suprafetelor cultivate cu hibrizi producatori directi, dar si parghii legale pentru inspectia vinurilor � sunt doar cateva dintre observatiile pe care invitatii conferintei organizate ieri de Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV), la Craiova, le-au facut cunoscute atat producatorilor, cat si reprezentantilor institutiilor si autoritatilor prezente la intalnire: DADR si APIA din Dolj, Olt, Mehedinti, Valcea, Arges, Caras-Severin si Teleorman, Universitatea din Craiova, Arhiepiscopia Craiova etc.
20-04-2011
Teme precum starea sectorului vitivinicol romanesc, aspecte privind regimul de antrepozitare fiscala, rolul analizei izotopice in determinarea autenticitatii vinului, modificarea Legii viei si vinului vor fi discutate, miercurea aceasta, la Craiova, in cadrul unei noi serii de intalniri organizate la nivel regional, cu participarea producatorilor de struguri si vin, a autoritatilor administratiei publice locale si a reprezentantilor Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV).
Pagina:  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10 

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro