Patronatul National al Viei si Vinului, vinuri, vin romanesc, concurs vinuri, evenimente vin, presa vin, accize vin, cod fiscal, promovare vin
 
HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
HOME
 
ZIUA NATIONALA A ROMANIEI LA COMISIA UNIUNII EUROPENE
Patronatul National al Viei si Vinului si ROMALIMENTA au reunit producatori de vinuri, mezeluri si branzeturi romanesti in cadrul evenimentului organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sub Patronajul Comisarului european Dacian CIOLOS, la sediul Comisiei UE, in data de 28 noiembrie.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

STAREA VINULUI ROMANESC
Anul acesta Romania va avea record al ultimilor 3 ani din punct de vedere al productiei de struguri si de vin.
Doua sunt principalele motive care conduc la aceasta concluzie: intrarea pe rod a noilor suprafete cultivate cu vita de vie ca urmare a investitiilor realizate prin SAPARD si Programul National Suport pentru Sectorul Vitivinicol 2008 � 2013 (cca. 30.000 de hectare) si precipitatiile bogate din parcursul acestui an (cca. 15% mai mult decat anul precedent).

separatorDespre noiseparator
separator
Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) este institutie a societatii civile ce grupeaza pe unii dintre cei mai importanti producatori de vin din Romania, formand, alaturi de Guvern si sindicatele din ramura, cadrul pentru parteneriatul social in sectorul vitivinicol.
Patronatul se constituie ca persoana juridica romana în anul 2000 si se reorganizeaza în baza Legii Patronatelor (nr. 356/ 2001), cu drept de reprezentare nationala, in data de 19 decembrie 2002.

Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) grupeaza 49 de membri dintre cei mai importanti producatori, importatori si exportatori de vin din Romania, precum si societati comerciale din industria conexa, formand, alaturi de Guvern si sindicatele din ramura, cadrul pentru parteneriatul social in sectorul vitivinicol. PNVV detine, prin membrii sai, peste 60% din comertul cu vinuri din Romania.

Membrii Patronatului National al Viei si Vinului sunt producatori, comercianti si importatori de vinuri si alte bauturi alcoolice, precum si societati comerciale din industria conexa:
ABV Invest SRL, Alcar Pad SRL, Angelli Spumante & Aperitive SRL, BASF SRL Romania, Casa de Vinuri Zoresti SA, Casa Olteanu SRL, Crama Telna SRL, Cramele Rotenberg SRL, Domeniile Dealu Mare SRL, Enzymes & Derivates Romania SA, Euromat Impex SRL, Fermele Murfatlar SA, Fruvimed SA Medgidia, Fulmed SRL, La Vie SRL, Le Pigeonnier SRL, Lerida International SRL, Loredo SRL, MAP – Masini Agricole Performante SRL, MDT Agricol SRL, Murfatlar Romania SA, Novateh Agroserv SRL, Ostrovit SA, Paolo Consult SRL, Pernod Ricard Romania SRL, Piatra Ostrov SRL, Podgoriile Tohani SRL, Simburesti Wineries SRL, Sodinal SRL, Speed SRL, Tohani SA, Unicom Production SRL, Unicom Wood Production SA, United Euro Distributions SA, Vinarte SRL, Vinexport Trade-Mark SA, Vini Com Copou SRL, Vinuri Dobrogene SRL, Viticola Corcova SRL, Viti-Pomicola Samburesti SA.

Vezi mai multe informatii despre PNVV
separator
Stiri
Anul acesta Romania va avea record al ultimilor 3 ani din punct de vedere al productiei de struguri si de vin.
Doua sunt principalele motive care conduc la aceasta concluzie: intrarea pe rod a noilor suprafete cultivate cu vita de vie ca urmare a investitiilor realizate prin SAPARD si Programul National Suport pentru Sectorul Vitivinicol 2008 � 2013 (cca. 30.000 de hectare) si precipitatiile bogate din parcursul acestui an (cca. 15% mai mult decat anul precedent).
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.
Vinuri acceptabile din punct de vedere financiar, dar nu slabe calitativ, mai multi producatori din domeniul vitiviniculturii la concursurile nationale si internationale de specialitate, diminuarea suprafetelor cultivate cu hibrizi producatori directi, dar si parghii legale pentru inspectia vinurilor � sunt doar cateva dintre observatiile pe care invitatii conferintei organizate ieri de Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV), la Craiova, le-au facut cunoscute atat producatorilor, cat si reprezentantilor institutiilor si autoritatilor prezente la intalnire: DADR si APIA din Dolj, Olt, Mehedinti, Valcea, Arges, Caras-Severin si Teleorman, Universitatea din Craiova, Arhiepiscopia Craiova etc.
Teme precum starea sectorului vitivinicol romanesc, aspecte privind regimul de antrepozitare fiscala, rolul analizei izotopice in determinarea autenticitatii vinului, modificarea Legii viei si vinului vor fi discutate, miercurea aceasta, la Craiova, in cadrul unei noi serii de intalniri organizate la nivel regional, cu participarea producatorilor de struguri si vin, a autoritatilor administratiei publice locale si a reprezentantilor Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV).
Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro