HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorVinul creste in volum, dar scade in valoareseparator
separator

Mai putin vin

Piata vinului ar putea sa scada cu 10% in acest an, pana la 450 mil. euro, nivel atins in 2007, in conditiile unor cresteri constante de 10% in ultimii ani, potrivit estimarilor Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV).
"Pe fondul crizei, romanii raman consumatori traditionali de vin, piata neinregistrand turbulente majore, conform informatiilor furnizate de membrii patronatului", a spus Ovidiu Gheorghe, directorul general al PNVV.
Potrivit estimarilor PNVV, productia de vin se va situa in 2009 la 6 mil. hectolitri, cu 5 - 10 % peste media ultimilor ani, pe fondul conditiilor meteo favorabile pentru viticultura, in special in zone Dobrogei.
Un alt factor care a dus la randamente mai bune la hectar a fost bugetul de investitii in crestere destinat reconversiei si restructurarii plantatiilor.
Conform datelor furnizate de PNVV, in primele cinci luni ale anului importul de vinuri a scazut cu 72%, la 164 de mii de hectolitri la 47 de mii de hectolitri, iar exportul s-a diminuat cu 11%, la 53 de mii de hectolitri.
Principalele piete de export au fost Germania, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Rusia, Marea Britanie, Italia, China, Statele Unite.
 

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro