HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorVinul bate crizaseparator
separator

Anul acesta, podgoriile romanesti nu au simtit deloc criza. Ba dimpotriva, se estimeaza pentru acest an o productie de sase milioane de hectolitri de vin, cu 5 - 10 % peste media ultimilor ani.
Potrivit Patronatului National al Viei si Vinului, acest lucru se datoreaza in principal conditiilor meteo deosebit de favorabile pentru viticultura (perioada prelungita de insolatie si precipitatiile suficiente au fost superioare celor din anii precedenti, mai ales in Dobrogea), si investitiilor din ultimii ani in reconversia si restructurarea plantatiilor viticole (o medie anuala de reinnoire a circa 3000 de hectare cultivate cu vita de vie).
Pentru vanzarile de vin se vizeaza mentinerea lor la nivelul anului 2007, an in care estimarea pietei totale a fost de 450 de milioane de euro.

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro