HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorProductia de vin in 2009 va creste cu minimum 5% fata de media ultimilor ani, conform estimarilor Patronatului National al Viei si Vinuluiseparator
separator

VINIFICATIE.
Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) a emis o estimare privind productia de vin pentru 2009. Specialistii in viniviticultura spun ca in acest an productia de vin va fi mai mare cu minimum 5% fata de media ultimilor ani, cantitatea aproximata fiind de 6 milioane hectolitri. Potrivit datelor PNVV, pentru zona Transilvania productia medie de struguri este estimata la 8,5 tone/ha, in crestere cu 5% fata de 2008.

Cresterea cantitatii de struguri, implicit si productiei de vin, este datorata in principal conditiilor meteo favorabile viticulturii (perioada prelungita de canicula si precipitatii suficiente, superioare celor din anii precedenti), precum si investitiilor in reconversia si restructurarea plantatiilor viticole.

In prezent, Romania detine doar 50.000 hectare cultivate cu vita de vie care se preteaza producerii vinului de calitate (cu denumire de origine controlata si indicatie geografica), desi are negociata cu Uniunea Europeana o suprafata de patru ori mai mare, a comunicat directorul general al PNVV, Ovidiu Gheorghe. Principalele piete de destinatie pentru vinul romanesc sunt Germania, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Rusia, Marea Britanie, Italia, China si SUA.

Materialul original, aici.

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro