HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorProductia de vin din 2009: 6 milioane hectolitriseparator
separator

Productia de vin pentru 2009 este estimata la aproximativ 6 milioane hectolitri, in crestere cu circa 5 - 10 % fata de media ultimilor ani, potrivit datelor anuntate de Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV). Productia medie la principalii producatori este estimata pentru zona Dobrogei la 12 tone/ ha, cu 5 la suta mai mare comparativ cu 2008, in Vrancea si Moldova - circa 8 tone/ ha, in Transilvania - 8,5 tone/ ha, iar in Banat - 10,5 tone/ ha, in crestere cu 5 la suta fata de 2008. Pentru productiile medii din zona Olteniei sunt estimate 5,5 tone/ ha, iar in Dealu Mare - circa 9 tone/ ha, mai mare cu 5 la suta comparativ cu 2008, desi s-a inregistrat fenomenul de grindina. Recoltatul strugurilor pentru vin incepe in prima decada a lunii septembrie, intre 5 si 10, in functie de zona si se finalizeaza pana la 15 octombrie. In ceea ce priveste piata vinului, PNVV estimeaaza ca aceasta se va mentine la nivelul anului 2007, in conditiile in care in ultimii ani s-a inregistrat o crestere constanta, an in care valoarea pietei totale a fost de circa 450 milioane euro. Potrivit informatiilor furnizate de membrii Patronatului, pe fondul crizei, romanii raman consumatori traditionali de vin, piata neinregistrand turbulente majore.
Din punctul de vedere al comertului international cu vinuri, pentru primele cinci luni ale anului 2009, comparat cu 2008, importul a scazut cu circa 72 la suta, de la 164.193 hectolitri, la 47.560 hectolitri, iar exportul a inregistrat o scadere cu 11 la suta, de la 60.053 hectolitri, la 53.409 hectolitri.
Principalele piete de destinatie pentru vinul romanesc sunt Germania, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Federatia Rusa, Regatul Unit al Marii Britanii, Italia, China si SUA.

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro