HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorPatronatul Vinului s-a pus la cale la Tulceaseparator
separator

Principalii actori de pe piata viei si vinului din Tulcea, afiliati la centrul Constanta, s-au intrunit ieri la Tulcea, sub auspiciile Prefecturii, cu onor reprezentate de insusi prefectul Vasile Gudu.
Organizatorii acestei interesante dezbateri, Patronatul National al Viei si Vinului, cu reprezentanti de la Constanta, au punctat legislatia in domeniu, dar cel mai interesant s-a vazut a fi opiniile expuse de producatorii tulceni. Cu chestiuni concrete, de viata si de vita de vie, viticultorii tulceni au scos in evidenta greutatile cu care se confrunta in vinificatie, birocratia din atragerea banilor europeni special alocati pentru dezvoltarea podgoriilor dobrogene. Am vazut multi producatori tulceni de vin extrem de interesati de viitor, de modalitatile de atragere de fonduri europene mai rapid, intr-un cuvant, oameni carora le pasa de via si vinul de pe meleagurile noastre. Aducem in context, investitiile substantiale pe care si viticultorii de la Ostrov, si cei de la Tulcea, sau Niculitel dar si SC Alcovin de la Macin le implementeaza pe dealurile din imprejurimi. Acestia fiind firmele care fac regula in materie de vin si vinificatie in Tulcea.
Si o pata de culoare de la aceste dezbateri, cum spuneam, interesante pentru cei interesati: cat am stat afara la o cafea, cei cativa iesiti afara, pe culoarul salii de conferinte, au vorbit intruna la telefon in spaniola. De unde concluzia ca suntem multinationali in vie si vin pe la nord - Dobrogea noastra, dar ce mai conteaza asta!

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro