HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorPatronatul National al Viei si Vinului se asteapta la o productie de 6 milioane de hectolitri de vin in 2009separator
separator

Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) estimeaza pentru acest an o productie de vin de aproximativ 6 milioane hectolitri, peste media ultimilor ani cu 5 - 10 %, se arata intr-un comunicat remis redactiei.
Aceste rezultate sunt asteptate ca urmare a conditiilor meteo favorabile pentru viticultura: perioada prelungita de insolatie si precipitatii superioare celor din anii precedenti, mai ales in Dobrogea. Totodata, investitiile din ultimii ani in reconversia si restructurarea plantatiilor viticole, cu o medie anuala de reinnoire a circa 3000 de ha cultivate cu vita de vie, reprezinta un alt motiv pentru care cei de la PNVV mizeaza pe aceasta crestere a productiei de vin.
"Referitor la piata vinului, obiectivul nostru este mentinerea la nivelul anului 2007 (an in care estimarea pietei totale a fost de 450 milioane euro), in conditiile in care, in ultimii ani, am inregistrat o crestere constanta", se mentioneaza in comunicat.
Desi suntem in plina criza economica, consumatorii nu au renuntat la vin, astfel ca piata de profil nu a inregistrat turbulente majore, conform informatiilor furnizate de membrii Patronatului.
Cat despre comertul international cu vinuri, importul a scazut cu circa 72 % in primele cinci luni ale anului, de la 164.193 de hl la 47.560 de hl. Exportul a scazut cu aproximativ 11 %, de la 60.053 hl la 53.409 hl.
Principalele piete de desfacere pentru vinul romanesc sunt Germania, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Federatia Rusa, Regatul Unit al Marii Britanii, Italia, China, SUA.

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro