HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorImportul de vinuri s-a redus cu 72 % in cinci luniseparator
separator

In primele cinci luni ale acestui an, importul de vinuri a scazut cu 72 %, la 47.560 hectolitri, iar exporturile s-au diminuat si ele cu 11 %, de la 60.053 la 53.409 hectolitri, potrivit Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV).
Principalele piete pentru vinul romanesc sunt Germania, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Rusia, Anglia, Italia, China si SUA. Pentru acest an, productia autohtona este estimata la sase milioane de hectolitri de vin, cu 5 - 10 % peste media ultimilor ani. In 2008, productia nationala ce vin a fost de 5.3 milioane hectolitri.
Cat despre valoarea pietei, patronatul estimeaza pentru acest an ca aceasta se ridica la suma de 450 milioane de euro, similara cu cea din 2007.

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro