HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - PRESA
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorFavorizata de conditiile meteo, productia de vin va creste cu 5 - 10 % fata de media ultimilor aniseparator
separator

   Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV) estimeaza pentru acest an o productie de vin de aproximativ 6 milioane hectolitri, in crestere cu 5 - 10 % fata de media ultimilor ani. Productia buna se datoreaza conditiilor meteo favorabile pentru viticultura, dar si ca urmare a investitiilor din ultimii ani in reconversia si restructurarea plantatiilor viticole, spun reprezentantii patronatului. Din punct de vedere geografic, productiile cele mai mari sunt asteptate in Dobrogea (12 tone/ ha) si Banat (10,5 tone/ ha), iar cele mai mici in Oltenia (5,5 tone/ ha).
   "Referitor la piata vinului, obiectivul nostru este mentinerea la nivelul anului 2007 (an in care estimarea pietei totale a fost de 450 milioane de euro), in conditiile in care in ultimii ani am inregistrat o crestere constanta. Pe fondul crizei, romanii raman consumatori traditionali de vin, piata neinregistrand turbulente majore, conform informatiilor furnizate de membrii patronatului", mai sustine PNVV, potrivit Mediafax.
   In privinta comertului international cu vin, importurile au scazut in primele cinci luni cu circa 72 %, ajungand la 47.560 hl, iar exporturile cu 11 %, pana la 53.409 hl. Principalele piete externe pentru vinul romanesc sunt Germania, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Rusia, Marea Britanie, Italia, China, SUA.

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro