HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - COMUNICATE
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorComunicat de presaseparator
separator

A.R.C.                                              P.N.V.V.                                        ROMPAN                                        SINDALIMENTA


Bucuresti,
21.07.2009


RAZBOIUL SUPERMARKET-URILOR IN VACANTA POLITICA


ASOCIAŢIA ROMANA A CARNII – A.R.C

PATRONATUL NATIONAL AL VIEI SI VINULUI – P.N.V.V.

PATRONATUL ROMAN DIN INDUSTRIA DE MORARIT, PANIFICATIE SI PRODUSE FAINOASE – ROMPAN

FEDERAŢTIA NATIONALA A SINDICATELOR DIN INDUSTRIA ALIMENTARA, A BAUTURLOR SI TUTUNULUI – SINDALIMENTA,


Luand la cunostinta ca:
Guvernul va discuta din nou despre legiferarea in regim de urgenta a Codului de bune practici in comertul cu produse agroalimentare, deoarece documentul ar trebui completat, pe baza propunerilor formulate de specialisti, conform declaratiei premierului Emil Boc, dorim sa comunicam opiniei publice urmatoarele:

1)    Suntem extrem de ingrijorati de lipsa de comunicare dintre Guvern si Parlament, care ne-a adus in situatia ridicola a existentei in paralel a doua proiecte de Ordonante de Urgenta si a doua proiecte de lege care isi propun, intr-un fel sau altul sa reglementeze relatiile dintre producatorii agroalimentari, comercianti si consumatori - toate blocate in interese divergente personale ale unor oameni politici din Romania.
2)    Suntem dezamagiti de atitudinea unor politicieni din Parlamentul Romaniei care, din dorinta de a  se erija in "cel care a ieftinit alimentele în Romania", neglijeaza consultarea în cadrul parteneriatului social.
3)    Avem convingerea ca, la nivelul Guvernului (excluzand Ministerul Agriculturii), marile retele de magazine au "convins", pe cai care exced dialogul social institutionalizat, funcţionari sau inalti demnitari sa intarzie sub orice forma, sa schilodeasca si, in cele din urma, sa blocheze Proiectul de Ordonanţa de Guvern promovat de MAPDR, minister mandatat anterior sa joace rolul de arbitru intre furnizori si retaileri. Asa se face ca proiectul unei Ordonante de Urgenta, aprobat de Guvern, afisat public timp de 3 saptamani, nu si-a mai gasit drumul catre Monitorul Oficial si niciun functionar nu poate explica ce s-a intamplat cu el.
4)    Solicitam Primului Ministru, domnul Emil Boc, sa isi asume Ordonanta de Guvern în forma în care a fost negociata şi agreata in cadrul discutiilor cu partenerii de dialog social, mediate de MAPDR si aprobata in sedinta de Guvern.
5)    Solicitam Ministrului Agriculturii, domnul Ilie Sarbu, sa isi respecte declaratiile de intentie si sa sustina prin toate mijloacele promovarea interesului national, al agricultorilor si al industrei alimentare romanesti, convingand Guvernul ca proiectul de OUG promovat de MAPDR reprezinta vointa partenerilor sociali, asa cum a fost manifestata la repetatele intalniri mediate de MAPDR.
6)    Subliniem necesitatea ca, mai ales in aceasta perioada de criza pentru intreaga economie romaneasca, politicienii să puna inaintea interesului personal, interesul industriei agroalimentare nationale si, in primul rand, interesul consumatorilor din Romania.
7)    Sustinem necesitatea adoptarii in prima faza a unei Ordonante de Urgenta si ulterior a unei Legi, caracterul de urgenta fiind impus de evolutia constant negativa din ultima perioada a relatiilor din comertul cu produse agroalimentare din tara noastra.

A.R.C.                                            P.N.V.V.                                          ROMPAN                                  SINDALIMENTA

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro