HOME DESPRE PNVV MEMBRI PRESA LEGISLATIE RETEAUA NATIONALA PNVV PUBLICITATE LINKURI INFORMATII UTILE INSCRIERE CONTACT
 
 
 
ULTIMELE NOUTATI
PRESA - COMUNICATE
 
TENDINTE POZITIVE IN PIATA VINULUI
Dupa 2 ani in care piata de vin a regresat ajungand, conform estimarilor noastre la 350 mil. Euro, anul 2011 a adus o crestere semnificativa a segmentului vinului de calitate. In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010.

Vin Romania
Gala Vinului
Festivinum
Razboiul Supermarketurilor
Infoaliment
STIRI

Patronatul Vinului se intruneste la Tulcea
Saptamana viitoare va avea loc, la sala Mihail Kogalniceanu a Consiliului Judetean, o intalnire regionala a producatorilor de struguri si de vin. Aici se va dezbate starea sectorului vinicol si se vor propune solutii pentru dezvoltare.

<< inapoi

separatorComunicat de presa - 04.02.2010separator
separator

           Avand in vedere situatia economica actuala din Romania, Patronatul National al Viei si Vinului (P.N.V.V.) considera ca agricultura poate constitui motorul relansarii economice, fapt pentru care se impun masuri concrete pentru rezolvarea problemelor existente in acest domeniu. Principalele dificultati cu care se confrunta sectorul vitivinicol sunt lipsa lichiditatilor financiare pentru continuarea investitiilor, intarzierea platilor ajutoarelor de stat si farmitarea excesiva a proprietatii.
 
            PNVV are in derulare in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE) proiectul intitulat “Consolidarea patronatului si dezvoltarea capacitatii acestuia de a participa la procesul decizional” cofinan�at din Fondul Social European prin Programul Opera�ional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul are o durata de 24 de luni incepand cu 1 septembrie 2009 si are ca obiectiv general consolidarea si dezvoltarea capacitatii organizationale a Patronatului National al Viei si Vinului prin infiintarea a sapte filiale regionale in teritoriu (in orasele Constanta, Iasi, Craiova, Timisoara, Focsani, Alba-Iulia, Ploiesti).
 
            In perioada 05.02.2010 – 10.03.2010 va debuta implementarea unei noi faze a proiectului cand, prin organizarea unor serii de intalniri la nivel regional cu participarea producatorilor de struguri si vin, a autoritatilor ale administratiei publice locale, a presei si a reprezentantilor PNVV. Rolul acestor intalniri este de a identifica solutii la actualele probleme nationale si regionale ale sectorului vitivinicol in urma dezbaterilor create.
Principalele temele propuse dezbaterii sunt:
 
1.                  Stadiul actual si perspectivele sectorului vitivinicol din Romania
2.                  Aspecte privind regimul de antrepozitare fiscala
3.                  Sistemul de sprijin de la bugetul national pentru perioada 2010 – 2013
4.                  Programul National de Dezvoltare Rurala si Programul suport
5.                  Subiecte cu specific local
 
In masura in care exista interes din partea dumneavoastra pentru participare sau informatii privind aceste intalniri regionale, va stam la dispozitie.
 
Ovidiu Gheorghe
Director General PNVV

separator

Acest site este cofinantat din
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Investeste in oameni!
 
 
Copyright � Patronatul National al Viei si Vinului - 2012
NetDesigner.ro